Hout

Hout is in vele verschillende soorten te krijgen, denk bijvoorbeeld aan eikenhout, teak, kastanje, azobe of robinia. Oud hout kan zowel in leeftijd oud zijn, maar vaak wordt hiermee geduid op oude vergrijsde steigerdelen, oude vloerdelen, oude balken, oude planken, vuren, sloophout, oud grenen.

Er zijn ook andere mogelijkheden, dit is bijvoorbeeld composiet. Composiet ziet en voelt als hout, voordeel is dat het geen of zeer weinig onderhoud vergt. Je hoeft het nooit meer te schilderen, beitsen of oliën. Tevens heeft het als voordeel dat het niet vergrijst, scheurt, splintert of rot.

Wij leveren hout als planken, palen, veranda en schermen. De palen en planken zijn in verschillende lengtes te krijgen en met punt of zonder. Let altijd op de duurzaamheid. Dit komt voornamelijk naar voren wanneer je hout voor een deel in de grond moet plaatsen. Hierbij treed snel het rottingsproces naar voren, want alle hout, behandeld of niet, gaat vlak boven de grond rotten. Om dit te voorkomen kun je evt. metalen paalpunten gebruiken. Daarom is het van belang het te beschermen. Om het te beschermen zijn er een tweetal methodes, het aanbrengen van een conserverende vloeistof of het thermische modificeren, genaamd het “koken”. Vaak is het een goed idee, om in plaats van hout, kunststof palen te gebruiken die in de grond worden geplaatst.

Met onze houten schermen en palen, is het mogelijk om een fraaie schutting neer te zetten.

De schermen in onze webshop, hebben een grote verscheidenheid aan eigenschappen. Een schutting kan helpen tegen geluidshinder, wanneer deze volledig dicht is. Een houten of rieten schutting heeft meestal zoveel kieren, dat er bijna geen geluid wordt tegengehouden.
Schuttingen helpen beter het geluid tegen te houden wanneer er wegen of paden direct langs het erf lopen. Geluiden met een oorsprong verder van het erf vandaan, zou een schutting zeer hoog moeten worden om het geluid tegen te houden.

Hout