Planten kopen

 Vaste planten leven langer dan twee jaar en bloeien vaker dan één maal in hun levensduur. Bij bloeiende planten verschilt het per soort wanneer deze bloeit, ze kunnen bloeien van voorjaar t/m najaar.

Er zijn winterharde planten die bladhoudend of bladverliezend zijn. De bladhoudende blijven ‘s winters groen, de bladverliezende sterven ‘s winters af en komen in het voorjaar weer op.

Voor planten kopen die niet winterhard zijn is het verstandig om ze voor de eerste vorst naar binnen te halen. Er zijn ook tuinplanten die wel lichtelijke vorst kunnen verdragen maar niet geheel winterhard zijn, voor deze is het verstandig om ze ‘s winters goed af te dekken of naar binnen te halen. Bij planten kopen kunt u het beste een lijstje maken hoe uw tuin eruit ziet, zo kan u de juiste informatie krijgen bij het kopen van planten voor uw tuin.

Het is voor iedere plant die je gaat kopen belangrijk dat ze goed verzorgt wordt. Extra voeding is van groot belang, zeker bij bloeiende planten. Als ze in een plantenbak (bijv. balkonbak) worden gepoot verlangen ze extra voeding, dit kunt u doen door  bijvoorbeeld speciale potgrond te gebruiken.

De juiste standplaats verschilt per plant, planten kopen die al bloeien, verlangen vaak veel, maar geen direct zonlicht.

Veel insecten komen op bloeiende planten af bijvoorbeeld de buddleja trekt vlinders aan. De Nederlandse naam voor deze plant is dan ook de vlinderstruik.

Eenjarige hebben maar een levensduur van één jaar en bloeien over het algemeen ook maar eenmalig. Om extra bloei te bevorderen is goed verzorgen van belang, dit betekent dat de oude bloemen verwijderd moeten worden en extra voeding toegediend moet worden.

Als de tuin geen verwilderde tuin moet worden dan is het verstandig om de tuinplanten te snoeien. Het snoeien of knippen van vaste planten is bevorderlijk voor de groei van nieuwe bloemen en vruchten. Voor de meeste geldt dat ze in het voorjaar gesnoeid moeten worden als er geen kans meer is op vorst. Belangrijk is dat nooit alle takken worden weg gehaald en niet geheel tot de grond af knippen.

Lees altijd het etiket of omschrijving goed bij het planten kopen.

vaste Planten kopenPlanten kopen