Struiken kopen

Struiken hebben als belangrijk kenmerk dat zij geen stam hebben maar al onder de grond vertakken in meer takken.

Hou in de gaten bij struiken kopen, het planten of verplanten van struiken is het beste om tussen oktober en april te doen. Voordat struiken gepland worden is het van belang dat de grond losgemaakt wordt en er een groot gat gegraven wordt. Tijdens het planten is het goed om extra voeding toe te dienen bijvoorbeeld compost of koemest korrels.

Let op bij het kopen en plaatsen van de struiken dat hij niet in de verboden zone geplaatst wordt.

Voor struiken geldt een afstand van een halve meter van de aangrenzende tuin. Wanneer deze binnen de halve meter staat, dan moet je de struik verwijderen. Dat zou jammer zijn wanneer u net nieuwe struiken heeft gekocht.

In januari kun je bekende struiken kopen of als ribes, forsythia, kornoelje, sering, wilg en bruidsbloem (Deutzia) heel eenvoudig door winterstek vermeerderen. Snij rechte takken van zo’n 30 centimeter lengte. Om gemakkelijk de onderkant van de bovenkant te kunnen onderscheiden, snij je de bovenkant recht af en de onderkant schuin. Bind de takken vervolgens per soort bij elkaar en zet ze in vochtig zand of vochtige tuingrond. In maart-april kun je ze dan in je tuin uitplanten.

Het is van belang om bij het verplanten van de struik de wortels goed te behandelen. De struik haalt zijn voeding via de wortelhaartjes. Bij het verplanten raken deze vaak beschadigd waardoor de struik het even lastig krijgt.

Struiken kopen welke in het voorjaar bloeien dienen direct na de bloei periode gesnoeid te worden. Voor iedere andere struik is het beter om in het voorjaar gesnoeid te worden, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen de vorst. Bij sommige struiken is het niet noodzakelijk om gesnoeid te worden, alleen wanneer de struik naar eigen inzien te groot of te wild wordt.

Struiken en bomen werken mee aan een juist evenwicht in uw tuin. Dieren nestelen zich graag in bomen en struiken wat insecten plagen in uw tuin tegen gaat. Inheemse planten en struiken met een dichte takkenstructuur zijn het aantrekkelijks voor dieren. Hier moet u wel rekening mee houden bij het struiken kopen.

Veel struiken hebben nauwelijks direct zonlicht nodig waardoor zij goed op een schaduw rijke plek kunnen staan.

Weet wat uw tuin kan gebruiken voor u struiken gaat kopen. Informeer bij ons voor het struiken kopen.

Struiken kopen