Aanbieding!

Easy Prairie Garden Citrien (let op: prijs per m2)

29.00 26.00

Door de planten in verschillende combinaties over het hele te beplanten oppervlak terug te laten komen ontstaat er een natuurlijk ogende beplanting. Vooral door de combinatie met siergrassen ontstaat er gedurende het jaar een ander beeld. De seizoenen zijn duidelijk aan de beplanting af te lezen. Het is een levendige beplanting veranderend met de seizoenen en heeft weinig onderhoud nodig. De verschillende prairiecombinaties zijn op kleur, hoogte en bloeitijd samengesteld. Als u uw keuze uit de standaard prairiemengsels hebt bepaald, combineren wij de prairieplanten zoals ze in het plantvak moeten komen te staan. Vervolgens zetten/comprimeren wij deze in kratten. Op de bijgeleverde tekening wordt d.m.v. nummers aangegeven op welke plek de kratten moeten worden uitgezet. Geen vermenging van grond en prairielava!

Prairietuin mengsel: Citrien Hoofdzakelijk gele prairie met een aantal roze rode paarse en blauwe tinten.
(Hoogte tussen de 90 cm en 120 cm).

 

StumbleUponEmail

Beschrijving

Prairiegarden

Na aanplant zal er in het eerste jaar tijdens het seizoen gewied moeten worden. Dit moet handmatig gebeuren! Door het schoffelen van de plantvakken kunnen de uitlopers van de planten gemakkelijk beschadigen, zodat het plantvak niet snel genoeg dicht groeit. Dit is uiteraard zeer belangrijk bij planten die ondergrondse uitlopers vormen. Als er in het eerste jaar consequent onkruid wordt gewied leert de ervaring ons dat het onderhoud de volgende jaren sterk vermindert. Planten niet terug knippen voor de winter. In de herfst sterven de meeste vaste planten af. Het bruin geworden blad en de stengels van de bloemen en grassen zorgen samen voor een aantrekkelijk winterbeeld. Ook zorgt het afgestorven blad voor een beschermlaag over de plant; deze laag is essentieel voor een goede hergroei in het voorjaar. Voordat de planten weer uitlopen in het vroege voorjaar worden de afgestorven delen van de planten afgemaaid. Vervolgens dient het maaisel te worden afgeharkt en afgeblazen om vermenging van organische stof met de eventuele prairieva tegen te gaan. Bijmesten is veelal niet nodig. Onkruid wieden in de volgende jaren. Onkruid wieden in de volgende jaren hoeft maar sporadisch te gebeuren. In de meeste gevallen volstaat het om tijdens het afmaaien in het voorjaar het onkruid te verwijderen. De planten zullen de bodem snel bedekken waardoor onkruid weinig tot geen kans krijgt te ontkiemen.

Grondbewerking – grondverbetering

Het proces start uiteraard altijd met een juiste grondbewerking. Een goede voorbereiding en eventueel grondverbetering is dan ook essentieel voor het aanslaan van de beplanting

Grond vrij van wortelonkruiden

Wortelonkruiden zoals zevenblad, haagwinde, kweek enz. in een vak met vaste planten zorgen voor veel onderhoud. Het vooraf verwijderen van deze wortelonkruiden maar ook penwortelonkruiden is noodzakelijk, daarna moet de grond goed worden doorgespit. Afhankelijk van de kwaliteit van de grond is het toevoegen van een organische stof meestal voldoende (deze organische stof door de bovenste tien á vijftien centimeter van de grond werken).

Daarna wordt de grond aangerold / aangelopen en wordt de grond geëgaliseerd. Vervolgens wordt er een laag Prairielava (optioneel) van circa 8 centimeter aangebracht waarop de prairieplanten worden uitgezet. Deze prairielava laat weinig tot geen onkruid toe en zorgt voor een goede waterhuishouding voor de planten.

Hierna kunnen de planten worden ingeplant. Voor het vergemakkelijken van het planten hebben wij een speciale plantschop ontwikkeld. Deze schop kunt u gebruiken tijdens het planten en later naar ons bedrijf retourneren.

Onze planten worden afgeleverd met een buffer aan voedingsstoffen welke ruim voldoende is voor het aanslaan van de plant.

Planttijdstip

Vaste planten kunnen het gehele jaar – afhankelijk van de weersomstandigheden – geplant worden.