Aanbieding!

Campsis tagliabuana Mme Galen, trompetbloem

11.75 9.75

Het geslacht Campsis kent slechts twee soorten die vroeger tot de Tecoma of Bignonia werden gerekend. Campsis is afkomstig uit China (Campsis grandiflora) en uit het oosten van de Verenigde Staten (Campsis radicans). In het zuiden van Amerika wordt deze klimplant als onkruid beschouwd. In Europa is het een geliefde plant die de tuin een exotisch tintje geven met de kruisgewijs, gevederde bladeren en de grote meestal oranje bloemen die aan het eind van de stevige takken verschijnen.
Trompetbloemen zijn bladverliezende klimplanten die zich tijdens het klimmen vast zetten met hechtwortels.

Campsis grandiflora die inheems is in China wordt ook soms nog Bignonia grandiflora of Campsis chinensis genoemd. Deze klimplant kan met hulp van de hechtwortels tot negen meter hoog groeien. De bloemen van de Chinese trompetklimmer zijn iets groter dan die van de Amerikaanse radicans. De Campsis grandiflora doet het echter niet zo goed in ons land. De plant is matig winterhard en bloeit slechts matig.

Campsis radicans is wel goed winterhard en bloeit weelderig met smallere trompetvormige bloemen dan de vorstgevoelige Chinese trompetklimmer.
In kwekerijen is men er in geslaagd om kruisingen te kweken tussen de Campsis grandiflora en de Campsis chinsis die het wel zeer goed doet in ons klimaat: Campsis tagliabuana. Hiervan zijn er al vele mooie cultivars waardoor deze al vaker worden aangeplant dan de Campsis radicans die ook goed gedijt in ons land. Bij de Campsis tagliabuana zijn er enkele zeer gekende cultivars zoals de ‘Madame Galen’ met oranjerode bloemen.

StumbleUponEmail

Beschrijving

Campsis tagliabuana ‘Mme Galen’ is een rijkbloeiende klimplant voor een zonnige, beschutte plek tegen een pergola of rozenboog.

Campsis tagliabuana ‘Mme Galen’ bloeit met vele oranjerode trompetvormige bloemen in de periode juli-september.

De trompetklimmer of trompetbloem trekt in bloei veel insecten aan. De scheuten van Campsis tagliabuana ‘Mme Galen’ kunnen 4 tot 6 meter lang worden.