Aanbieding!

Hamamelis int. ‘Jelena’, toverhazelaar

39.95 36.50

De Toverhazelaar kan weinig of geen snoei verdragen, dit omdat de snoeiwonden moeilijk dichtgroeien. Geeft de Toverhazelaar dus ruimte om uit te kunnen groeien tot een volwassen plant, dan hoeft u alleen dode takken weg te knippen.

Het is wel mogelijk om een Toverhazelaar te snoeien, compact en gezond te houden. Laat een pas aangeplant exemplaar steeds een paar jaar doorgroeien voordat u met de snoei begint. Het snoeien kan het best plaatsvinden na de bloeiperiode en wanneer u het dan elk jaar doet, dan hoeven er nooit geen dikke takken worden weggehaald. Om een compacte en bloemrijke struik te krijgen, snoeit u alle takken van het voorgaande jaar terug tot op twee knoppen. De voorkeur gaat uit om de plant niet te snoeien en lekker z’n gang te laten gaan.

De Toverhazelaar komt het best tot z’n recht op een plek waar de winterzon op de bloeiende takken valt. Kies wel een plek die u vanuit de woning kunt zien of waar u in de winterdag regelmatig langs komt. De Toverhazelaar heeft een zonnige en beschutte plaats nodig, hoe meer zonlicht hoe intenser de herfstkleuren en hoe rijker de bloei. Toverhazelaars houden niet van een al te droge grond in de zomer. De grond moet ook niet te kalkrijk zijn.

 

StumbleUponEmail

Beschrijving

Hamamelis x intermedia ‘Jelena’ of toverhazelaar bloeit in de periode december-januari met opvallende oranje bloemen. De hoogte van deze bladverliezende sierheester bedraagt uiteindelijk circa 200 tot 300 cm.

Het beste komt de toverhazelaar tot haar recht wanneer de plant als een solitarstruik in een lage bodembedekker of in het gazon wordt geplant.
In het najaar heeft deze Hamamelis een schitterende oranjerode herfstkleur.

Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 – 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw.

Leverbaar maat 60/80